ÅMI:s elev- och föräldraförening

Ålands musikinstituts elev- och föräldraförening (ÅMEFF) arbetar för att främja trivseln och sammanhållningen bland eleverna.

Föreningen jobbar tillsammans med föräldrarna för att samla in pengar till bidrag för resor som ordnas i ÅMI:s regi samt för att bekosta workshops och annan utbildning som ska inspirera skolans elever att fortsätta sina studier. Insamlingen sker till exempel genom att föräldrarna hjälper till vid olika evenemang och serverar kaffe vid konserter. Vi ordnar även mellanmål vid kurshelger och ansöker om medel för resor och annan verksamhet.

Föreningen är främst ett stöd vid extra aktiviteter för eleverna, men fungerar också som ett stöd för lärarna i deras arbete inom den ordinarie verksamheten. Till exempel i samband med jul- och våravslutningar. Vi visar att vi är med för våra barn och för deras fritidsintresse.

Vill du hjälpa till?

Vi är mycket tacksamma för hembakat kaffebröd på ÅMI:s konserter och kurshelger. Om ditt barn ska vara med hoppas vi att du kan tänka dig att baka eller ordna med servering. Om vi är många som hjälper till är det inte mycket jobb för någon. 

Har du frågor? Tveka inte med att höra av dig!